finance microfinance/a>
новорижское шале
purchased 1k cheap absolute Instagram click for more info followers

Losse artikelen

Lust en liefde voorbij de slaapkamer

2020_4_VanLanen-etal.Sander van Lanen, Emiel Maliepaard, Valerie de Craene en Wesley Gruijthuijsen

De afgelopen maanden was mensen ontmoeten bijna onmogelijk. De horeca was dicht, men moest afstand houden, en ook thuisbezoek was minimaal. Er kon niet zomaar meer worden geflirt, gedatet, en gevreeën buiten het huishouden. Lichamelijke nabijheid werd verdacht en onverantwoord. De coronapandemie toont het belang van ruimten buitenshuis voor lust en liefde.

Lees hier het volledige artikel online


Verhitte woningmarkt: intimiteit en instemming

Faith MacNeil Taylor (vertalin2020_4_MacNeil_Taylorg door Rens Jonker)

In Londen komt het regelmatig voor dat huurders door hoge huurprijzen gedwongen worden woonruimte te delen met partner of vrienden. Wat doet dit met de mensen in deze prille relaties? En welk effect heeft iemands sociaaleconomische huisvestingspositie op intieme verhoudingen en genderpatronen?

Lees het hele artikel hier online


Toeristisch gedrag in Ljubljana

Sanne Jasker, Valentijn As en E2020_4_varia_JaskerASVanderzeegbert van der Zee

Het internationale toerisme is vanwege de coronacrisis in 2020 abrupt tot stilstand gekomen. Waar men al jaren pleit voor een duurzamer toerisme, biedt deze adempauze hier wellicht kansen. We trekken lessen uit onze studie naar de relatie tussen toeristisch gedrag en oog voor duurzaamheid onder toeristen in Ljubljana.

Lees het volledige artikel hier online


Ook electorale geografie is niet (politiek) neutraal

2020-3 Akkerhuis et al.

Foto: : Frans de Wit via Flickr

Suzanne Akkerhuis, Valerie De Craene en Suzanne Lansbergen

Neem een willekeurige nieuwsshow vlak na lokale of nationale verkiezingen, en de kans is groot dat je exitpolls of resultaten aan de hand van kleuren of diagrammen op een kaart geprojecteerd ziet. Veel meer dan de partij met de meeste stemmen in een bepaalde gemeente of regio wordt er echter zelden getoond. Tenminste, tot enkele jaren geleden. De laatste jaren halen inzichten uit electorale geografie wel vaker mainstream media. AGORA loodst u doorheen de laatste trends van deze boeiende subdiscipline.

Lees dit artikel hier online


Meer dan mooie kaarten!

2020-3 Mamadouh

Foto: Stephanie LeBlanc via Unsplash

Virginie Mamadouh

Bij verkiezingen publiceren media steevast kaarten van de resultaten. Maar de electorale geografie is meer dan alleen maar kaarten. Hoewel ze geen grote subdiscipline binnen de academische geografie is, vormt de electorale geografie al ruim een eeuw een belangrijke niche. Ze droeg bij aan de herleving van de politieke geografie in de jarenz eventig. Meer recent onderzoek naar verkiezingen is geïnspireerd door andere stromingen in de geografie. Een rondgang.

Lees dit artikel hier online.

 

 

 

 

 


De voedseltuin is altijd groener aan de overkant

2020-3 Smaal

Foto: auteur

 Sara Smaal

Op 24 juni vond de online bijeenkomst ‘Voedsel van dichtbij: Van stadslandbouw naar korte keten’ plaats, georganiseerd door Stadslandbouw Nederland, met bijdragen en deelnemers uit Nederland en Vlaanderen. In dit artikel leest u een verslag van deze bijeenkomst, alsmede van de eerste deelsessie op 3 september, waarin het gesprek tussen de gemeente en stadslandbouwinitiatieven centraal stond.

Lees het artikel hier online.


Nieuwe steden: waar, hoe en waarom

Jorn Koelema2020-2_Koelemaij_et_alij, Yves van Leynseele en Marco Bontje

Sinds het begin van deze eeuw duiken in toenemende mate ambitieuze plannen op voor ‘nieuwe steden’. Zeker in snel verstedelijkende gebieden in het mondiale Zuiden zijn grootschalige vastgoedontwikkelingsprojecten populair. Deze hebben vaak het doel een land ‘op de kaart’ te zetten. Maar wat betekent dit nu eigenlijk precies? Hoe zien deze ‘nieuwe steden’ van de 21e-eeuw eruit? Wie zitten er achter deze projecten, en wie zijn de uiteindelijke winnaars en verliezers?

Lees het artikel hier online.


Bouwen op boerengrond in Mozambique

Murtah S2020_2_Shannonhannon

De recente toename aan masterplannen en infrastructuurprojecten in Afrika heeft een nieuw tijdperk van stedelijke ontwikkeling ingeluid. Deze stedelijke ontwikkelingsinterventies hebben echter verregaande gevolgen voor bestaande landgebruikers, wiens onteigening vaak aan de basis ligt van Afrika’s nieuwe steden.

Lees het artikel hier online.


Scriptierecensie - Airbnb: het perspectief van aanbieders

2020-2_Gruijthuijsen_afbeeldingWesley Gruijthuijsen

Airbnb mag dan een hot-topic zijn, wanneer het over Vlaanderen en Brussel gaat is onze kennis beperkt. Dat geldt in het bijzonder wanneer het gaat over het perspectief van de hotelsector en aanbieders van Airbnb. Enkele scripties en eigen onderzoek proberen dit hiaat deels in te vullen.

Lees de scriptierecensie online.


Hedendaagse alternatieven voor de hardnekkige wooncrisis

Joren Sansen, Grie2020_1_Sansen, Juwet, Deruytter &  Gruijthuijsent Juwet, Laura Deruytter & Wesley Gruijthuijsen

De zoektocht naar oplossingen voor de falende woningmarkt is terug van nooit weggeweest. In plaats van de oorzaken van de wooncrisis opnieuw uitgebreid te bespreken, wil dit AGORA-nummer het podium geven aan modellen die ‘anders’ zijn dan de dominante woonvormen. Tonen zij de weg naar duurzaam en sociaal wonen?

Lees dit artikel hier online.


Older Entries »

Stereotype werkelijkheden

2013-4 de vergelijking afbeeldingClemens de Olde

Steek de grens over en je ziet het verschil meteen. Nederlanders en Vlamingen gaan compleet anders met hun ruimte om. We staan zelfs bekend om onze ruimtelijke ordening, zowel bij elkaar als in het buitenland. Hoe begrijpt de buitenstaander de ruimte in onze landen?

Lees het volledige artikel (pdf)


Broodheren en geëngageerde academici

2013-2 De vergelijking - Greenpeace & Dirven

Peter Pelzer & Michiel van Meeteren

AGORA is een Nederlands-Vlaams magazine voor sociaalruimtelijke vraagstukken met abonnees en redacteuren aan beide zijden van de grens. In ‘de Vergelijking’ gaan we expliciet in op de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Vlaanderen. Deze keer de rol van de universiteit.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Nederland vs. Vlaanderen: Vreemd en verwant

2013-1 de Vergelijking

AGORA is een Nederlands-Vlaams magazine voor sociaalruimtelijke vraagstukken met abonnees en redacteuren aan beide zijden van de grens. De kennis over en het begrip van de ‘andere manier’ van ruimtelijke ordening schiet nog wel eens te kort, terwijl er veel van elkaar te leren valt. Genoeg redenen om eens expliciet stil te staan bij de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en Vlaamse sociaalruimtelijke context.
In deze nieuwe rubriek ‘de Vergelijking’ vertellen beide regio’s hun eigen verhaal. De rubriek trapt af met een groepsinterview met vier hoogleraren (Willem Salet, Luuk Boelens, Jan Schreurs en Jef Van den Broeck) over de historie, huidige staat en toekomst van de ruimtelijke ordening in Nederland en Vlaanderen.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>