Vrije ruimte

De wisselcolumn van AGORA, Vrije ruimte, wordt elk nummer door een ander prominent figuur uit de ruimtelijke sector geschreven. Hieronder een overzicht.

Vrije Ruimte: Ruimtelijke ordening en Maakbaarheid

Jo2013-3 Central-Place Theory Christallerchem de Vries

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Jochem de Vries over de ruimtelijke ordening als bron van economische ontwikkeling.

Lees het volledige artikel online


Vrije Ruimte: Veiligheids paradox

2017-1_VR

Jannemarie de Jonge

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Jannemarie de Jonge over veiligheidsstrategieën in bouwen en ruimtelijk ontwerp.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Vrije Ruimte: Decentralisatie in de ruimtelijke ordening

Joost Schrijnenslider vrije ruimte

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Joost Schrijnen over de doelen en de bruikbaarheid van de nieuwe Omgevingswet.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Vrije Ruimte: Culturele zuivering

Bron: Flickr, Jonathan

Bron: Flickr, Jonathan

Barend Wind

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Barend Wind over de nadelen van de populariteit van Amsterdam als vestigingslocatie.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Vrije Ruimte: Ondernemende ruimtelijke planners gezocht

Hans LeeflVrije ruimteang

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Hans Leeflang over de toekomst voor de ruimtelijke planning.

Lees het volledige artikel online (pdf)

 


Older Entries »