Vrije ruimte

De wisselcolumn van AGORA, Vrije ruimte, wordt elk nummer door een ander prominent figuur uit de ruimtelijke sector geschreven. Hieronder een overzicht.

Vrije Ruimte: Plannen was/is/wordt leiden

Terry van Dijk2017-4_Vrije Ruimte

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Terry van Dijk over dat planologen weer de leiding moeten (durven) nemen.

Lees het volledige artikel online


Vrije Ruimte: Het stedelijke leven in Noord Syrië

Aviva Morgan 2017-3_VrijeRuimteStein

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Aviva Morgan Stein over hoop en vrees in het stedelijk leven in Rojava.

Lees het volledige artikel online


Vrije Ruimte: Ruimtelijke ordening en Maakbaarheid

Jo2013-3 Central-Place Theory Christallerchem de Vries

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Jochem de Vries over de ruimtelijke ordening als bron van economische ontwikkeling.

Lees het volledige artikel online


Vrije Ruimte: Veiligheids paradox

2017-1_VR

Jannemarie de Jonge

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Jannemarie de Jonge over veiligheidsstrategieën in bouwen en ruimtelijk ontwerp.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Vrije Ruimte: Decentralisatie in de ruimtelijke ordening

Joost Schrijnenslider vrije ruimte

In Vrije Ruimte uit een prominent figuur uit de ruimtelijke sector zijn visie, onvrede of verbazing; eenmalig en zonder restricties. Deze keer Joost Schrijnen over de doelen en de bruikbaarheid van de nieuwe Omgevingswet.

Lees het volledige artikel online (pdf)


Older Entries »