Geografie van bier

VoorpaginaIn het komende nummer verdiept AGORA zich in de geografie van bier. Wie weleens door een willekeurige stad wandelt in Nederland of Vlaanderen heeft het vast wel gemerkt, het aantal brouwerijen en de aandacht voor ambachtelijk bier is enorm toegenomen. Hoog tijd om met een ruimtelijke lens naar dit soort ontwikkelingen te kijken. Hoe komt het bijvoorbeeld dat België zo een sterke biertraditie heeft en komt deze vandaag de dag nog steeds tot uiting in de opkomst van nieuwe brouwerijen en bierstijlen? Wat kunnen bierapps ons leren over het ruimtelijk consumptiepatroon van bier en wat is de rol van bier in de stadsontwikkeling? Zal klimaatverandering het aanbod van bepaalde bierstijlen beïnvloeden? Het zijn maar enkele vragen die in het betreffende themanummer centraal zullen staan.

Bestel dit nummer hier.
Voor de inhoudsopgave en online beschikbare artikelen:
Inhoudsopgave
RedactioneelInleidend artikel: De geografie van bier – Wesley Gruijthuijsen
De herontdekking van de kunst van het maken – Jochem Kroezen
De expansiedrang van Alphabet – Martijn Stut